Bli familjehem

Barn som inte kan bo med sina föräldrar behöver vanliga, alldeles särskilda familjehem med värme, tålamod och trygghet.

Att vara familjehem är ofta ett roligt och utmanande äventyr. Du öppnar ditt hem för ett barn eller en ungdom som av olika skäl inte kan bo med sina föräldrar. Med barnet kommer också att du ska samarbeta med såväl skola, socialtjänst och ibland barnets föräldrar. När socialtjänsten kontaktar Luvab med en förfrågan gäller det ofta barn med neuropsykiatriska diagnoser. Det gör att du ibland får möjlighet att samarbeta med till exempel habilitering eller psykiatri.

Man behöver inte vara en klassisk kärnfamilj för att bli familjehem. De familjehem vi samarbetar med består av olika familjekonstellationer. Äldre, yngre, med eller utan egna barn, ensamstående, HBTQ och olika kulturell bakgrund. Alla har det gemensamt att de vill göra en insats för ett eller flera barn som behöver varma, stabila, kunniga och förstående extravuxna i sitt liv. Många väljer att vara hemma på hel-eller deltid med de placerade barnen medan andra jobbar. Boende i lägenhet eller villa spelar ingen roll, men det placerade barnet behöver kunna ha ett eget rum med dörr som går att stänga om sig. 

De familjehem vi samarbetar med bor i Närke, Värmland, Södermanland och Västmanland. Bor du där eller i närheten av de geografiska områdena underlättar det vårt samarbete.

För att veta om vi passar för att samarbeta med varandra brukar vi göra ett besök hemma hos er där vi berättar lite om oss och frågar lite om er situation och era erfarenheter. 

Vi är en liten familjeägd verksamhet med ett personligt och flexibelt bemötande. Vi har inga ambitioner att växa eller att bli uppköpta av ett riskkapitalbolag. 

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet eller någon särskild utbildning. Vi ser till att du erbjuds utbildning, handledning och stöd. 

Välkommen att höra av dig till oss om du tror att vårt arbetssätt skulle passa för dig. Du når vår samordnare Emilie på 070-642 42 17 eller emilie@luvab.se